Nieuws

Verticale ovens en atoomlaagdepositie trekken front-end ASM uit dal

René Raaijmakers
Leestijd: 6 minuten

De omzet van ASM International groeide in 2006 met 21 procent naar 877,5 miljoen euro. De fabrikant van chipmachines noteerde weer zwarte cijfers. ASM verwacht dit jaar bovendien winst te maken met zijn front-endactiviteiten. Atoomlaagtechnologie en verticale ovens vormen de drijvende kracht achter de opleving.

ASM International investeert sinds 1999 in atoomlaagtechnologie, maar traditionele goedkopere alternatieven van concurrenten bleken vaak toereikend voor chipfabrikanten. De malaise in de halfgeleidermarkt maakte de situatie er niet beter op.

Intussen kunnen de meest geavanceerde IC-processen niet meer om atoomlaagdepositie (ALD) heen. Kleinere geheugencellen en reductie van lekstromen in logische schakelingen zijn de stuwende kracht achter de huidige bestellingen van ASM‘s depositiemachines voor atoomscherpe lagen. De komende jaren verwacht het bedrijf deze technologie te verzilveren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content