Verse automotive-deals voor Tomtom

Reading time: 1 minute

Author:

Tomtom heeft op de Geneva Motor Show deals aangekondigd met automakers PSA Peugeot Citroën, Toyota, Volkswagen en FCA (Fiat). De samenwerkingen nemen uiteenlopende verschijningsvormen aan. Zo heeft PSA een nieuw infotainmentplatform gebouwd voor zijn wereldwijde aanbod gebaseerd op Tomtoms kaartmateriaal, navigatiesoftware en verkeersdiensten. De deal strekt zich ook een beetje uit tot Toyota, waarmee Tomtom al samenwerkte. De Japanse automaker ontwikkelde samen met PSA een nieuw busje, de Proace, dat ook van het infotainmentsysteem voorzien wordt. Daarnaast gaat Toyota enkele Tomtom-diensten bundelen voor zijn Europese klanten.

Ook de Fiat-deal betreft een uitbreiding van de bestaande samenwerking, enkele nieuwe modellen zullen hun navigatie baseren op Tomtom-diensten. De Volkswagen-overeenkomst volgt een geheel ander model: Up-rijders krijgen beschikking over een Volkswagen-app met Tomtom-navigatie voor hun smartphone. In het dashboard is een houder voor telefoons ingebouwd.

Voor de meeste diensten geldt dat ze tot drie jaar na de aankoop van het voertuig geldig blijven, daarna komen ze te vervallen.