Personen en bedrijven

Verschuiving in TNO-leiding voor mobiliteit en strategie

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Met ingang van 1 januari 2012 volgt Leo Kusters Lorike Hagdorn-Van der Meijden op als hoofd van de TNO-afdeling Mobiliteit. Nu is hij nog innovatiedirecteur bij de kennisinstelling. Hagdorn wordt de nieuwe strategiechef van TNO. Deze functie neemt ze over van Kees Ekkers, die met pensioen gaat na een dienstverband van meer dan veertig jaar.

Kusters studeerde landbouwtechniek in Wageningen en werkte eerder bij Daf. Sinds 1994 zit hij bij TNO, waar hij vooral actief is geweest in het automotivedomein. Hij gaf onder meer de aanzet tot het Vehicle Hardware in the Loop-laboratorium (Vehil) en het European Electric Mobility Centre (EEMC). Daarnaast is hij onder meer bestuurslid van AutomotiveNL, Beyond Safe (de samenwerking tussen Tass, TNO en Tüv Rheinland TNO Automotive International) en Earpa (de Europese associatie van automotive-R&D-organisaties).

Hagdorn is afgestudeerd wiskundige en gepromoveerd bedrijfskundige. Ze was onder meer universitair hoofddocent beslissings- en informatiemanagement aan de Erasmus Universiteit en partner bij adviesbureau Boer & Croon. Sinds juli 2009 werkt ze vier dagen in de week als hoofd Mobiliteit bij TNO. Daarnaast is ze deeltijdhoogleraar transport, distributie en logistiek aan de VU. Ook in haar nieuwe functie blijft ze deze leerstoel parttime bekleden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content