Kort nieuws

Verschuiving in inkomstenbronnen levert vlak kwartaal NXP

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tijdens het eerste kwartaal bleven de inkomsten voor NXP opnieuw vlak. Het bedrijf haalde 1,08 miljard dollar binnen, net zo veel als het voorgaande kwartaal en nagenoeg hetzelfde als de vijf kwartalen ervoor. Ook het operationele resultaat bleef met 108 miljoen dollar min of meer steken op hetzelfde niveau als de twee kwartalen ervoor, nadat het in kwartaal twee van vorig jaar voor het eerst in de plus was beland. De nettowinst kwam uit op 201 miljoen dollar.

Onder het oppervlak van deze cijfers zijn echter interessante trends waar te nemen. Zo is de loodzware schuldenlast van het bedrijf ten opzichte van vorig jaar verlaagd met 568 miljoen dollar, naar 3,8 miljard in totaal. Daarnaast verandert de aard van de inkomsten. De productiediensten die NXP levert aan verkochte bedrijfsonderdelen leveren steeds minder op, maar daar staat tegenover dat de inkomsten uit eigen producten langzaam stijgen. Daarbij gaat het zowel om standaard producten zoals actieve componenten en microcontrollers (221 miljoen dollar omzet in K1) als om het mixed-signal-portfolio (742 miljoen).

Een belangrijke trend is ook de sterke groei in NXP‘s Identificatie-business, waar paradepaardje NFC onder valt. De omzet kwam hier voor het eerst (nipt) uit boven die van het segment ‘Mobiel, consumenten en computing’. Van de vier mixed-signal-poten is alleen Automotive nog groter.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content