Tools&Toys

Vermogensbeheerchip Summit heeft zeven programmeerbare regelaars

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

Summit Microelectronics breidt zijn familie van programmeerbare multioutputvermogensbeheerchips uit met de SMB119. Deze chip heeft drie synchrone step-downomzetters, twee step-upomzetters, een configureerbare step-up- of step-downomzetter en een LDO-lineaire regelaar. Naast deze zeven programmeerbare regelaars is er ook een volledig programmeerbare systeemsupervisor geïntegreerd die alle kanalen op onder- en overspanning controleert.

De vermogensbeheerder werkt op een schakelfrequentie van 1 MHz en bereikt DC/DC-omzettingsefficiënties tot 95 procent. In uitschakelmodus daalt het stroomverbruik tot 0,1 mA. De gebruiker kan een groot aantal parameters per kanaal instellen via een I2C-interface en niet-vluchtig geheugen. Via de seriële interface I2C en digitale statusoutputs heeft de gebruiker ook toegang tot systeemdiagnostiek- en de monitoringfuncties.

De SMB119 werkt op een +2,7 tot +6,0 V invoer, waardoor hij geschikt is voor Li-ionbatterijtoepassingen. Het operationele temperatuurbereik loopt van 0 tot 70 graden Celsius of van -40 tot 85 graden Celsius en de chip is beschikbaar in een 7 bij 7 mm 48 pin QFN-behuizing. Met het evaluatiebordje SMB119EV kunnen ontwerpers onmiddellijk aan de slag via een grafische interface onder Windows.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content