Tools&Toys

Vermogenmeters Dare komen tot 18 GHz

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Dare Instruments voegt twee vermogenmeters toe aan zijn assortiment van EMC-producten. De Radipowers voeren gemiddelde CW-vermogensmetingen uit in een frequentiebereik van 10 MHz tot 18 GHz. Het meetbereik loopt van -45 dBm tot +10 dBm (dynamisch bereik van 55 dB), wat is afgestemd op EMC-immuniteitstests zoals voorgeschreven in automotive-, CE-markerings- of militaire applicaties.

De Radipowers zijn uitgerust met een USB-interface voor aansluiting op de pc. Gebruikers kunnen de bijgeleverde uitleessoftwareapplicatie inzetten om de gemeten vermogenswaarde weer te geven op het computerscherm. Als alternatief kan de USB10004A-insteekkaart in het EMC-testmainframe Radicentre worden geïnstalleerd, waarmee maximaal vier Radipower-vermogenmeters kunnen worden uitgelezen om bijvoorbeeld het forward- en reflected vermogen te meten van meerdere versterkers.

De instrumenten zijn in staat om vermogenssignalen te meten met een maximale snelheid van een miljoen metingen per seconde en beschikken over een geïntegreerde meetbuffer van tweeduizend meetwaardes. Deze opnamefunctie stelt gebruikers in staat om RF-burst/puls-signalen grafisch weer te geven. De Radipower-vermogenmeters zijn geoptimaliseerd om snelle meetresultaten te leveren, ook bij lagere immuniteitstestniveaus. Met een nauwkeurigheid van 0,2 dB is het de meest kosteneffectieve oplossing voor EMC-immuniteitstestapplicaties, claimt Dare.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content