Kort nieuws

Verlieslijdend ICT haalt streep door NoviQ

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

ICT Automatisering stopt met zijn consultancy- en trainingtak NoviQ. Ook na eerdere ingrepen bleven de omzet en de resultaten teleurstellend, aldus het persbericht. In het derde kwartaal gaat de stekker eruit. Bij de vennootschap werken op dit moment zes mensen.

De Embedded-divisie blijft ondertussen kwakkelen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar kelderde de omzet het eerste halfjaar van 2009 met 30,2 procent naar 10,0 miljoen euro, ’als gevolg van vraaguitval en tariefdruk‘. De sterke teruggang in vraag en de matige toekomstverwachting noodzaakten tot een herstructurering, die inmiddels is afgerond. Zo heeft ICT de embedded-softwareontwikkeling en consultancyactiviteiten voor de automotive-industrie gereorganiseerd en overgeheveld van Rialtosoft naar Embedded. In de loop van het tweede halfjaar ziet de dienstverlener een licht herstel voor deze divisie.

De economische malaise heeft ook de opmars van ICT in Duitsland gestuit. In plaats van verder te stijgen, zoals verwacht, daalden de inkomsten daar van 10,1 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar naar 9,9 miljoen het afgelopen semester. Tot en met december 2008 was er geen verzwakking in Duitsland, zegt ICT, maar het eerste kwartaal ging het snel minder en dit zette zich voort in het tweede kwartaal. Door werktijdverkorting waren er veel langdurige fabriekssluitingen, wat de productiviteit sterk negatief heeft beïnvloed. Daarnaast was er ook in Duitsland sprake van tariefdruk. Deze ontwikkelingen hebben de dienstverlener doen besluiten tot een reorganisatie, die een half miljoen euro gaat kosten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content