Kort nieuws

Verlieslijdend Connect schrapt ook banen in Veldhoven

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het afgelopen jaar heeft de Connect Group 121,0 miljoen euro omgezet. Dat is drie procent minder dan in 2013. Onder de streep noteerde de Kampenhoutse toeleverancier een verlies van 4,6 miljoen euro. Hierin zit een post van 4,5 miljoen voor herstructureringen. Naast de aangekondigde reorganisatie in Poperinge en het daaruit voortvloeiende banenverlies voert Connect een ‘beperkte personeelsreductie’ door in Veldhoven.

De eerste zes maanden van 2014 voldeden nog aan de verwachtingen. De omzet nam licht toe ten opzichte van 2013 en de resultaten waren positief. Het tweede halfjaar bleef de orderintake echter achter als gevolg van de algemene economische terugval en minder positieve ontwikkelingen bij enkele klanten. Dit had direct impact op de inkomsten en winstgevendheid.

Boven op reeds genomen herstructureringen in 2014 heeft Connect daarom besloten zich in Poperinge te focussen op prototypes en beperkte oplages voor specifieke markten. Aanvankelijk zouden hierdoor 83 arbeidsplaatsen verloren gaan, maar dat is beperkt gebleven tot 58; het aantal gedwongen ontslagen zal uiteindelijk nog lager liggen doordat mensen uit eigen beweging zijn vertrokken, aldus Connect in De Tijd. In Veldhoven schrapt het bedrijf volgens de zakenkrant ‘enkele tientallen banen’. Op jaarbasis moeten deze ingrepen drie miljoen euro aan personeelskosten besparen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content