Academica

Verbreding Techniek Basisscholen breidt uit

Leestijd: 1 minuut

Vanwege de hoge belangstelling breidt minister Van der Hoeven het programma Verbreding Techniek Basisscholen aankomend jaar uit naar 800 deelnemers. Er was oorspronkelijk plaats voor 500 deelnemende basisscholen. Het afgelopen jaar nam de belangstelling sterk toe en steeg het aantal aanvragen met 41 procent naar 1200.

Het project is bedoeld om het techniekonderwijs op de basisschool te verbeteren. Deelnemende scholen krijgen ondersteuning en een bedrag van 12 duizend euro voor het aanpassen van hun techniekonderwijs. Hierbij moeten ze deelnemen aan een regionaal netwerk. Het project ging in 2001 van start. Het programma wordt bekostigd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het bedrijfsleven. Volgens het ministerie past de uitbreiding binnen het budget en hoeft er geen extra geld worden vrijgemaakt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content