Kort nieuws

‘Veilingen geen goed alternatief voor terugleververgoeding’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Een veilingsysteem voor duurzame-energieprojecten is geen goed alternatief voor het Duitse terugleververgoedingsysteem. Dat concludeert het Duitse Institut für Zukunftsenergiesysteme (Izes) in een studie waar het Bundesverband Eneuerbare Energie om had gevraagd. Volgens Izes jagen veilingen de overheid op kosten en sluiten ze het mkb uit. Ervaringen in andere landen zijn, in termen van capaciteitstoename, ook niet goed.

Duitsland is van plan te gaan experimenteren met een veilingsysteem voor grootschalige PV-projecten, die overigens al enige tijd buiten de huidige subsidieregeling vallen. De Europese Commissie ziet graag dat andere landen dat ook gaan doen, op termijn voor alle soorten hernieuwbare energie. Het idee is dat duurzame-energiebronnen onderling gaan concurreren om de laagst mogelijke prijs per kilowattuur te leveren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content