Veertig procent meer secure elements voor nfc verscheept


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

2015 is het jaar van nfc, afgaande op cijfers van Eurosmart: er worden maar liefst veertig procent meer secure elements (se’s) voor nfc-toepassingen verscheept dan afgelopen jaar, 490 miljoen in totaal. Volgend jaar loopt de groei weer terug naar twintig procent. Het se bestaat uit een gecertificeerde microcontroller en bijbehorende software om de nfc-toepassingen uit te voeren, en is samen met de controller een essentieel onderdeel van een nfc-systeem.

Overigens is nfc een relatief kleine speler binnen de se-markt. In totaal worden er dit jaar 9,2 miljard se’s verscheept, waarvan 1,6 miljard voor contactloze toepassingen. Dat betekent een groei van twaalf respectievelijk 21 procent. Het grootste deel van de se’s – 5,5 miljard – is bestemd voor simkaarten. Bankpassen nemen nog eens een aandeel van 2,6 miljard stuks voor hun rekening. Deze toepassing zit dit jaar ook fors in de lift, door de grootschalige uitrol van het emv-betaalsysteem in de VS worden er bijna 27 procent meer exemplaren afgenomen.