Tools&Toys

Vector Fabrics kan ook heterogene multicore aan

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Vector Fabrics lanceert 1 maart zijn VFEmbedded-tool voor asymmetrische multicore processoren. Tot nu toe konden de Vector Fabrics-tools alleen homogene multicore aan. In eerste instantie ondersteunt VFEmbedded Arm Cortex A9 en X86, maar dat zal geleidelijk worden uitgebreid.

De gereedschappen van Vector Fabrics identificeren de delen van de code die parallel op meerdere processorkernen kunnen worden gedraaid, en helpt bij het optimaal verdelen van de code over de cores. In VFAnalyst zijn hardwareversnellers in de processor te modelleren en mee te nemen in het proces. Aan het eind van het proces spuugt de tool een recept uit met stapsgewijze instructies om de code daadwerkelijk te partitioneren zonder dat er problemen met afhankelijkheden ontstaan.

VFEmbedded is beschikbaar als cloud-gebaseerde tool en via een standaard webbrowser te gebruiken. Een licentie kost 450 euro per maand.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content