VDL-directeur Simon Bambach begint voor zichzelf

Paul van Gerven
Leestijd: 2 minuten

Simon Bambach verruilt VDL voor een eigen bedrijf. Hij ziet een gouden toekomst voor grafeen als ingrediënt in slijtvaste coatings of als filtermedium in lucht- en waterzuiveringsinstallaties.

Het is nu of nooit, vertelt de 62-jarige Simon Bambach. ‘Als ik nog een keer zelf wil gaan ondernemen, moet het nu. Over vijf jaar moet ik er niet meer aan beginnen.’ Dus toen hij als corporate vicepresident Noord-Amerika van VDL tegen een interessant Canadees bedrijf in grafeen aanliep en VDL er zelf geen brood in zag, waagde hij de sprong. Zijn onlangs opgerichte bv Simotec bezit de exclusieve Europese rechten op het zuivere grafeenproduct van Graphene Leaders Canada. Zijn baan bij VDL heeft hij opgezegd.

De 2d koolstofvorm grafeen staat sinds zijn ontdekking in 2004 vooral in de belangstelling vanwege zijn bijzondere elektronische eigenschappen, onder meer voor chips, displays en batterijen. Tot grootschalige toepassing is het echter nog niet gekomen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content