Personen en bedrijven

Variass neemt activiteiten Avel over

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Veendamse Variass Electronics heeft de ontwikkel- en productieactiviteiten overgenomen van Avel uit Kolham. Per 1 januari verhuizen die twee takken naar Veendam. Avel is gespecialiseerd in het ontwerp en de assemblage van PCB‘s. Samen met zusterbedrijf AP Nederland kan het een complete oplossing bieden. ’Gezien de technologische ontwikkelingen en de daarmee gepaard gaande specialisatie heeft de directie besloten om voor het bedrijf en de medewerkers aansluiting te zoeken bij Variass‘, schrijft het in een persbericht.

Voor Variass past de overname binnen zijn groeistrategie. ’We willen fungeren als one-stop provider voor elektronische en mechatronische producten‘, legt directeur Henk Smid uit. ’Dit betekent dat we technische kennis moeten hebben op het gebied van plaatwerk, elektronica, precisiecomponenten en mechatronica. Je kunt echter nooit op al die terreinen gespecialiseerd zijn dus er zal altijd een vorm van samenwerking zijn met de klant en partners om de beste oplossing te verkrijgen.‘

Variass is actief in de maakindustrie met vestigingen in Leeuwarden en Veendam. Het bedrijf heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van assembleur tot producent en systeemtoeleverancier. Daarbij gaat het om oplossingen op het gebied van ontwikkeling, engineering, productie en assemblage van hoogwaardige klantspecifieke elektronische en mechatronische producten en systemen. Variass werkt voor nationale en internationale klanten in onder meer de marktsegmenten defensie, industrie en medisch.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content