Vanmoof hangt e-bike aan internet


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Vandaag is de nieuwe elektrische fiets van het Amsterdamse Vanmoof in de voorverkoop gegaan. Deze Electrified S zit boordevol technische snufjes. Een van de meest opvallende innovaties is het sleutelloze elektronische slot, dat te openen is met behulp van een app. De ingebouwde trackingfunctionaliteit maakt het mogelijk om het rijwiel bij diefstal op afstand te volgen.

Via de app kunnen gebruikers hun Electrified S koppelen aan hun smartphone. Na een druk op de aan-uitknop op de horizontale stang probeert de fiets een bluetoothverbinding te leggen met het mobieltje van de rechtmatige eigenaar. Als dat lukt, gaat hij van het slot. Openen kan ook middels een knop in de app of zonder app met de bijgeleverde afstandsbediening.

Voor de antidiefstaltracking gebruikt de Electrified S locatiegebaseerde gsm-functionaliteit. Eenmaal geactiveerd door de gebruiker kan deze zijn rijwiel overal volgen, zelfs tot in gebouwen. Hiervoor werkt Vanmoof samen met Vodafone.

De in de dikke diagonale stang geïntegreerde accu van de Electrified S laadt in zes uur geheel op en biedt dan een maximale actieradius van honderdtwintig kilometer. De batterij voorziet ook het voor- en achterlicht, beide een ledlamp van Philips, van stroom. De motor in het voorwiel heeft een vermogen van 250 W met pieken tot 350 W, goed voor een topsnelheid van 25 kilometer per uur.