Interview

Van virtuele instrumentatie naar embedded-systeemdesign

René Raaijmakers
Leestijd: 7 minuten

Langzaam maar zeker vordert National Instruments‘ strategie om Labview klaar te stomen voor een omgeving waarmee niet-ingewijden ook embedded systemen kunnen maken. Researchers in allerlei disciplines kunnen inmiddels aardig uit de voeten met tooling die code genereert voor FPGA-borden of microcontrollers. Dave Wilson van NI: ’Design is sterk verbonden met validatie en verificatie.‘

Gebruikersdagen en bijeenkomsten voor ontwikkelaars zijn de aangewezen ontmoetingsplaats om ervaring uit te wisselen over de tools waarmee ze dagelijks werken. In de Verenigde Staten trekken devcons vaak duizenden professionals, ondanks de opkomst van internet als platform voor informatie-uitwisseling. In de Benelux geldt een gebruikersdag met honderd ontwikkelaars al als heel succesvol. National Instruments mocht dan ook tevreden zijn met de opkomst voor de elfde editie van NIDays. Utrecht trok NI 230 Labview-gebruikers, in Brussel waren honderdvijftig mensen aanwezig.

Voor een techniekjournalist is een developerdag een klein walhalla, want hij heeft direct toegang tot een schare gebruikers die dagelijks met de betreffende tools werkt. Als we op de reacties van bezoekers in Utrecht afgaan, dan kent National Instruments veel tevreden klanten. Specialisten die Labview al jaren gebruiken, zien dat de tools zich goed ontwikkelen en merken op dat NI een klantvriendelijke en behulpzame club is.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content