Aan het werk

Van hero naar zero en terug

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Louis Selen is doctor in de technische natuurkunde en werkt krap een jaar in zijn tweede baan. Hij verzorgt voor ASML applicatiesupport in de groep Overlay & Focus. Zijn afdeling ondersteunt klanten bij wijzigingen en problemen met de positionering van de wafers. Louis levert derdelijnssupport. Dat betekent dat hij zijn ASML-collega‘s in het veld moet ondersteunen met oplossingen. Ook geeft Louis trainingen en is hij betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe producten.

Maandag:

Zo rond half negen begin ik met mijn e-mail en maak ik een inschatting wat er deze week op me af gaat komen. Ik heb veel ad hoc werk. Ik begin echter al wat ervaring te krijgen zodat ik redelijk kan voorspellen welke kant het opgaat. Afgelopen weekend deed zich een escalatie voor bij een Japanse klant. Dat levert een paar uur werk op. Data uitwerken. Mensen bij elkaar halen om informatie te verzamelen. Verder heb ik vandaag een discussie met Marketing en Development over een nieuw ontwikkelde sensor. Die moet zorgen voor meer flexibiliteit bij het positioneren van de wafers in de machine. Op nanometerniveau komt dat zeer nauw.

Dinsdag:

Ik begin met een meeting over de problemen in Japan. Het levert voor mij geen verdere vervolgacties op, dus ik ga verder met een aantal zaken van maandag. De nieuwe sensor moet het komende jaar in een verbeterde versie op de markt komen. Het is voor mij nog een groot deel inleren. Ik help vanuit Customer Support, zodat we straks klanten met deze nieuwe sensor kunnen ondersteunen. Verder werk ik een nieuwe collega in. Samen doorlopen we de supportpresentatie voor de Japanse klant.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content