Interview

Van den Bosch wil ICT proactief maken en focus geven

René Raaijmakers
Leestijd: 7 minuten

Pascal van den Bosch leidt sinds een jaar de embedded-activiteiten van ICT Automatisering. Krap enkele maanden na zijn komst volgen overnames en deelnemingen in kleinere embedded-specialisten elkaar in rap tempo. Tijd voor een kennismaking met de nieuwe man van Neerlands grootste embedded-dienstverlener.

Kort na de komst van Pascal van den Bosch (1967) in september 2005 gaat ICT Embedded op overnamepad. In november neemt ICT een belang in automotive-specialist Rialtosoft (tien medewerkers). Nog net voor het einde van 2005 volgt een overname van XCC Software (dertig medewerkers) uit het Duitse Karlsruhe. XCC is net als Rialtosoft actief in de automobielindustrie en bedient daarnaast machinebouwers. In april van dit jaar is het weer raak. Dit keer neemt ICT een deel van testspecialist Improve Quality Services over. Vorige maand rondde ICT de overname af van Procos Engineers & Consultants (honderd medewerkers). Procos is nu weliswaar onderdeel van ICT Solutions dat ondernemingsbrede IT doet, maar een aantal ontwikkelaars binnen dat bedrijf zijn ook actief in embedded-markten. Daarnaast werkte ICT Embedded aan een nieuwe activiteit: energie. Het is een markt waarin Pascal van den Bosch ruime ervaring heeft. Voor zijn ICT-tijd hielp hij namelijk het Scandinavische Tieto Enator om voor zijn energieactiviteiten een Europees bruggenhoofd te bouwen in Nederland. De divisie Energy & Utilities van ICT Embedded is nog in opbouw. ICT verwacht in de loop van 2006 de eerste resultaten te kunnen laten zien.

’Ik ben gekomen om ICT meer op de voorgrond te zetten. Het is een parel. De financiën zijn perfect in orde, we zijn kerngezond en hebben enorm leuke, goed gemotiveerde mensen‘, zegt de boomlange Van den Bosch als we informeren waarom hij ’ja‘ zei op de uitnodiging van directeur Bram Schot om ICT Embedded te gaan leiden. ’Ik ben geen embedded-man van oorsprong. De embedded-markt is een kleine unieke wereld waar veel potentie in zit. Dat soort elementen intrigeren mij. Ik vind het interessant om iets nieuws te leren kennen en ontginnen. Als ICT Solutions me gevraagd had, dan had ik het waarschijnlijk niet gedaan, want dat zou voor mij voelen als meer van hetzelfde.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content