Vakbonden vrezen voor lot voormalig Philips-R&D-centrum in Brugge (update)

Reading time: 1 minute

Author:

De aankondiging van TP Vision om de voormalige Philips-tv-fabriek in Singapore te sluiten, leidt in België tot zorgen over het lot van het Brugse ontwikkelcentrum. TPV, dat zeventig procent van de joint venture met Philips in handen heeft, hevelt de ontwikkelactiviteiten van de Singaporese fabriek namelijk over naar zijn hoofdkwartier in Taiwan en niet naar Brugge. Vakbond LBC-NVK concludeert daaruit dat TPV de Belgische ontwikkelgroep niet als een serieuze optie ziet.

TP Vision is van plan de Singaporese fabriek in het tweede kwartaal van volgend jaar te sluiten, waarbij de 360 medewerkers hun baan verliezen. De vestiging ontwikkelt en produceert de low-end modellen, terwijl Brugge zich op de high-end richt. Toch zou de Vlaamse site een logischere keuze zijn voor de ontwikkeling, vindt LBC-NVK. TP Vision zegt op dit moment geen veranderingen te plannen voor zijn Brugse vestiging.

Update: de directie van TP Vision heeft tijdens een ondernemingsraad gezegd dat er in augustus meer duidelijkheid volgt over het lot van de Brugse ontwikkelvestiging.