Kort nieuws

UWB-orgaan Wimedia stopt ermee

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Wimedia-industriealliantie voor het ontwikkelen van Ultrawideband-specificaties houdt op te bestaan. De specificaties worden overgedragen aan de organen die toepassingen van de technologie overzien: de Bluetooth Special Interest Group, de Wireless USB Promoter Group en het USB Implementers Forum. De reden hiervoor is volgens de Wimedia-alliantie dat de specificatie zo ver is doorontwikkeld, dat het efficiënter is om deze bij de implementeerders onder te brengen. De meeste leden van Wimedia zijn ook vertegenwoordigd in een van de andere groepen.

Ultrawideband maakt een zware tijd door. Wiquest en TZero, twee belangrijke UWB-bedrijven, gingen afgelopen jaar failliet en Intel zette zijn activiteiten op dit gebied stop. Toch blijft de ontwikkeling stilletjes doorsudderen. Er zijn nog steeds halfgeleidermakers die aan UWB werken en zowel voor Bluetooth als draadloos USB blijft de technologie op de roadmaps staan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content