Kort nieuws

UT smeedt Aziatische banden

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tijdens een rondreis door Azië heeft een delegatie van de UT een onderwijsovereenkomst gesloten met het Korea Advanced Institute of Science and Technology (Kaist) en de banden aangehaald met de Tsinghua-universiteit in Beijing en de South China Normal University (SCNU). De UT en het Kaist zijn voornemens studenten uit te wisselen op verschillende gebieden, alhoewel de focus zal liggen op de Human Media Interaction-opleiding.

Ook met Tsinghua staat uitwisseling van studenten en promovendi op het programma. Bovendien zijn studenten welkom op elkaars summer schools. Over wetenschappelijke samenwerking wordt nog onderhandeld. Er zijn al verschillende UT-onderzoekers met een aanstelling in Beijing.

Met de SCNU is afgesproken een joint lab op te zetten waarin kennis wordt gedeeld en opnieuw studenten uitgewisseld kunnen worden. Ook moet er een double degree-programma voor promovendi komen. Ook hier was er al sprake van samenwerkingen op onderzoeks- en onderwijsgebieden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content