Kort nieuws

UT schrapt vijftien onderzoeksgroepen en helft bacheloropleidingen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Universiteit Twente moet vijftien miljoen euro bezuinigen en schrapt daarom naar verwachting de vijftien minst presterende onderzoeksgroepen. Daarnaast gaat het aantal bacheloropleidingen terug van twintig naar tien, terwijl de inhoud ervan wordt verbreed. Dat schrijft UT Nieuws. Het college van bestuur zegt dat de maatregel ook bedoeld is om verder te focussen op de gebieden waar de UT goed in is. In dat licht komt er ook een university college op de campus voor excellente studenten.

Bij de reorganisaties zullen zeer waarschijnlijk gedwongen ontslagen vallen. Volgens het CVB gaat het in feite om uitvoering van de reeds uitgestippelde langetermijnstragie Route14, die uit financiële nood moet worden versneld. De UT moet vanaf 2012 vijftien miljoen besparen door de bezuinigingen van de overheid.

Het is nog niet besloten welke onderzoeksgroepen er zullen verdwijnen. De decanen moeten dat de komende maanden in kaart brengen. Hoe de toekomst van de instituten binnen de UT eruitziet, durft het CVB nog niet te zeggen, maar het heeft wel duidelijk gemaakt dat het niet wil tornen aan Mesa+ (nanotechnologie) en Mira (medische technologie).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content