Kort nieuws

UT-hoogleraar Boudewijn Haverkort nieuwe Esi-baas

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Embedded Systems Institute (Esi) heeft Boudewijn Haverkort benoemd tot zijn nieuwe wetenschappelijk directeur. Haverkort (44) is hoogleraar Ontwerp en Analyse van Communicatiesystemen bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica aan de Universiteit Twente. Per 1 maart volgt hij Ed Brinksma op, die begin dit jaar is begonnen aan een nieuw avontuur als rector magnificus van de UT.

Haverkort studeerde informatica aan de Universiteit Twente en promoveerde in 1991 op onderzoek naar gecombineerde betrouwbaarheids- en prestatieanalyse van computer- en communicatiesystemen. In 1995 werd hij hoogleraar voor gedistribueerde systemen aan de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen. Begin 2003 volgde de benoeming als hoogleraar aan de UT. Zijn onderzoek richt zich op het modelgedreven ontwerp van embedded communicatiesystemen, met een focus op prestaties, betrouwbaarheid, beveiliging en energieverbruik. Daarnaast is Haverkort onder meer bestuurslid bij het 3TU-onderzoeksorgaan Nirict.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content