Kort nieuws

UT en Utrecht halen banden aan rond medische projecten

Leestijd: 1 minuut

De Universiteit Twente gaat intensiever samenwerken met de universiteit en het UMC van Utrecht bij onderzoek op drie medische thema’s: micro-imaging, biofabrication en bio-artificial organs. Vertegenwoordigers van de twee instellingen hebben gisteren hun handtekening gezet onder een overeenkomst. Alle drie de thema’s vallen onder de vlag van gepersonaliseerde gezondheidszorg.

Het eerste project draait om beeldvormende technieken om op celniveau of kleiner te kijken naar circulerende tumorcellen die uitzaaiingen kunnen veroorzaken. Dat moet extra informatie opleveren waarmee de behandeling te verbeteren is. Bij het tweede project gaat het om maken van structuren met cellen via 3d-printen en microtechnologie, onder meer voor weefselregenaratie en medicijnonderzoek. Het laatste project richt zich op kunstmatige organen die de functie van hun natuurlijke tegenhanger kunnen overnemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content