UT en Groningen willen meer samenwerken rond medische technologie


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Universiteit Twente, de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen sluiten een strategisch partnerschap rond het thema technologie en gezondheid. Ze willen onder meer wetenschappelijk personeel gaan uitwisselen en op termijn moeten er gezamenlijke opleidingen komen. Ook starten ze een onderzoeksschool op het gebied van neurowetenschappen. Om hun plannen kracht bij te zetten, zetten de drie partners een stimuleringsfonds op voor gezamenlijk onderzoek, onderwijs, innovatie en valorisatie.

De samenwerking werd in februari al aangekondigd. De instellingen werken overigens al langer samen. Zo hebben ze het CMI-Nen-consortium voor medische beeldvormende en Sprint voor het mobiel houden van ouderen. Ook zijn er gezamenlijke onderzoekslijnen rond neurowetenschappen en regeneratieve geneeskunde.

In eerste instantie willen de drie partners ’intensief‘ wetenschappelijk personeel gaan uitwisselen. Dat moet leiden tot verspreiding van medische en technologische kennis voor zowel onderzoek als onderwijs. Toekomstige ambities zijn het starten van een nieuw opleidingstraject waarmee studenten zowel een master geneeskunde als een master technische geneeskunde kunnen behalen. Ook wordt een gemeenschappelijk onderwijsprogramma voor innovatie en ondernemerschap in de biomedische technologie ontwikkeld.