Kort nieuws

UT blijft Solar Team Twente sponsoren

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Solar Team Twente houdt de steun van zijn universiteit. Het college van bestuur heeft besloten te blijven helpen met geld, kennis en begeleiding. Daarmee is de kans groot dat er ook aan de volgende World Solar Challenge in 2017 een Twentse zonnewagen deelneemt, meldt UT Nieuws.

Achter Solar Team Twente staat een gelijknamige stichting, met daarin de UT, Saxion, het Roc Twente en Thales. Voorafgaand aan de race van dit jaar hadden de eerste twee aangekondigd hun subsidie te stoppen als het team niet zou winnen. Vlak nadat het met de Red One nipt tweede was geworden, zette collegevoorzitter Victor van der Chijs de deur voor voortzetting echter al op een kier.

Als grootste partner heeft de UT een belangrijke stem. Dit jaar sponsorde de universiteit het team met ruim anderhalve ton; de hoogte van het bedrag voor 2017 staat nog niet vast. Saxion zegt nog geen besluit te hebben genomen over zijn betrokkenheid en de eventuele omvang daarvan. Om het team te kunnen inschrijven, heeft het stichtingsbestuur echter de voorwaarde gesteld dat de steun van deze twee partijen gelijkwaardig blijft. Het Roc en Thales hebben zich nog niet uitgesproken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content