Kort nieuws

Usoft richt requirementsmanagementpijlen op hightech

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Baarnse Usoft wil de hightechmarkt gaan veroveren met zijn requirementsmanagementoplossing Urequire Studio. Deze webgebaseerde softwareapplicatie maakt het mogelijk om eisen en processen vast te leggen in natuurlijke taal. Zo ontstaat een complete set van consistente en traceerbare requirements die eenduidig is voor zowel de R&D als de marketing en het productmanagement, daarmee de taalbarrière slechtend tussen deze twee ’kampen‘. Bovendien kunnen ontwikkelaars er eenvoudig functionele documentatie uit genereren en de vastgelegde regels hergebruiken in nieuwe projecten. Urequire heeft zijn sporen al verdiend in de businesswereld en nu richt Usoft het vizier op de hightech, waar het pakket in zijn ogen ook grote voordelen biedt voor de kwaliteit, kosten en time-to-market van projecten.

’Dat de inzet van Urequire Studio grote en directe merkbare kosten- en tijdsbesparingen oplevert, is al aangetoond‘, aldus salesmanager Aernoudt Bottemanne, die onlangs Verum verruilde voor Usoft. ’De winst op langere termijn wordt soms echter over het hoofd gezien: de consistentie en de directe koppeling met systemen voor versioning en case tracking maken het beheer van ontwikkelde software aanzienlijk eenvoudiger en goedkoper en bovendien volledig traceerbaar. En waar nieuwe projecten voorheen vaak begonnen met een blanco Word- of Excel-document, is dat met Urequire verleden tijd. Door hergebruik van de requirementsdatabase of -vocabulaire is op basis van bestaande requirements eenvoudig en snel een nieuw project op te starten en in een oogopslag te zien waar de raakvlakken zijn met eerder ontwikkelde systemen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content