Kort nieuws

USB-modem AT&T voor mobiel breedband uit hoge hoed Option

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

AT&T en Option lanceren de USBConnect Quicksilver, een USB-toestel voor mobiel breedband. De Quicksilver is de jongste telg in AT&T‘s HSPA-geschikte gamma van Laptopconnect-apparaten voor het snelste 3G-netwerk in de VS. Het modem is wereldwijd het eerste mobiele USB-breedbandtoestel op basis van de Icera Livanto-chipset. Option claimt dat de Quicksilver een van de kleinste HSUPA USB-toestellen ter wereld is met een gewicht van slechts 34 g. Via gsm krijg je met de Quicksilver niet alleen toegang tot het snelste 3G-netwerk in de VS maar ook tot internationale roamingmogelijkheden in meer dan 150 landen, waarvan er meer dan zestig 3G-netwerken hebben.

AT&T heeft een van de snelste 3G-netwerken van de VS. Dat levert Laptopconnect-klanten downlinksnelheden op tussen 700 kbit/s en 1,7 Mbit/s, en uplinksnelheden tussen 500 kbit/s en 1,2 Mbit/s. De Quicksilver is compatibel met Mac OS en Windows.

’Plug-and-play USB-modems blijven de mobiele breedbandwereld veranderen in alle markten wereldwijd‘, zegt Option-CEO Jan Callewaert. ’Ik ben heel tevreden om opnieuw samen te kunnen werken met onze partner AT&T. De Quicksilver zal een aantrekkelijke en succesvolle mobiele breedbandoplossing zijn.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content