Tools&Toys

Update voor QNX Neutrino en Momentics

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

QNX komt met versie 6.4.0 van zijn Neutrino-RTos en de Momentics-toolsuite. Het besturingssysteem beschikt nu over een failsafe bestandssysteem, dat de gegevens netjes beschermt bij plotselinge stroomonderbrekingen. De netwerkstapel is aanzienlijk sneller geworden en biedt ondersteuning voor BSD 4.0 TCP/IP. Ook beschikt het OS over de mogelijkheid om page-groottes variabel af te stellen, 802.11 a-, b- en g-netwerkondersteuning, certificatie voor de Posix PSE52-standaard, verbeterde ondersteuning voor ArmV6-geheugenbeheer en vector floating point math-ondersteuning voor Arm11 en symmetrische multiprocessing (SMP) op de Renesas 7786- en de Freescale MPC8572-processor. QNX heeft Neutrino 6.4.0 ook aangemeld voor Common Criteria-certificatie op EAL4+-niveau.

Momentics beschikt nu over een hogeresolutie applicatieprofiler die zowel via instrumentatie als statistische bemonstering werkt. Ondersteuning voor de Gnu-toolketen is opgeschroefd naar versie 4.2.4, die voor Eclipse CDT naar versie 4.0.x. Verder is JTag-debugging toegevoegd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content