Tools&Toys

Update van Parasofts C++-test valt direct in de prijzen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Parasoft Embedded heeft een nieuwe versie uitgebracht van Parasoft C++test en daarmee gelijk de Software Test and Performances‘ 2008 Testers Choice Award in de wacht gesleept. C++test is een geïntegreerde C/C++-toolkit voor het automatiseren van een brede reeks best practices voor het verhogen van softwarekwaliteit.

De nieuwe versie bevat een nieuw unittestraamwerk, waarmee functionele blackboxtests sneller zijn te ontwerpen. Met een grafische interface zijn tests te maken zonder dat ontwikkelaars rekening hoeven te houden met codecomplexiteit of afhankelijkheden. Ook zijn de tests te parametriseren. C++test genereert pure C- of C++-code in een formaat vergelijkbaar met CPPUnit.

Ook bevat de nieuwe versie ondersteuning voor veelgebruikte ontwikkelomgevingen voor embedded toepassingen, waaronder Wind Rivers Workbench, Microsofts Windows Mobile, QNX en Arms Realview Development Suite. Verder zijn de statische-analysecapaciteiten sterk verbeterd. Deze functionaliteit ziet nu extra categorieën van kritieke runtimefouten gerelateerd aan geheugen en threading. De laatste release biedt ook standaard ondersteuning voor de Misra 2008 C++-standaard.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content