Update: Philips Healthcare schrapt 1600 banen, 340 in Nederland


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Philips Healthcare gaat de komende maanden wereldwijd 1600 banen schrappen, 5 procent van zijn totale werknemersbestand. In Nederland verdwijnen 340 banen bij zowel productie als management, voornamelijk in Best. Dat heeft het concern bevestigd tegenover het Eindhovens Dagblad.

De inkrimping is een maatregel om de tegenvallende resultaten op te krikken. In het derde kwartaal zag de divisie zijn omzet en Ebitda wel stijgen, maar dat kwam door de verkoop van Philips Speech Recognition Systems. Gecorrigeerd hiervoor nam de Ebitda af van 188 miljoen euro vorig jaar naar 169 miljoen euro dit jaar. De vraag naar MRI- en CT-scanners, die Philips in Best maakt, neemt sterk af doordat Amerikaanse ziekenhuizen hun bestellingen op een laag pitje zetten.

In Nederland heeft Philips Healthcare vierduizend werknemers. Het Eindhovens Dagblad schrijft dat er 110 ontslagen vallen. 157 uitzendkrachten kunnen op zoek naar nieuw werk, 76 werkplekken vervallen via natuurlijk verloop.