Kort nieuws

Unipixel doet zaken met Miplaza

Karlijn Raats
Leestijd: 1 minuut

Unipixel is een samenwerking gestart met Microsystems Plaza (Miplaza) in Eindhoven voor de ontwikkeling en assemblage van prototypes van zijn Time Multiplexed Optical Shutter-schermen (TMos). De bedrijven werken aan de afronding van verschillende subsystemen en assemblageprocessen voor de TFT-backplanes. Ze willen eind dit jaar demonstratie-exemplaren tonen.

De Amerikaanse specialist in platte-beeldschermtechnologie claimt dat de TMos-schermen makkelijker te fabriceren zijn dan lcd-monitoren en een betere beeldkwaliteit hebben. Waar de meeste beeldschermen subpixels gebruiken, heeft een TMos-scherm één pixel dat snel kan wisselen tussen de kleuren rood, groen en blauw. Het bestaat uit zes lagen en de fabricage kan in twaalf slagen. Een lcd-scherm bestaat uit dertig lagen en wordt gemaakt in 128 slagen. Unipixel wil licenties voor zijn TMos-IP aan derden aanbieden, maar verwacht dat het nog even duurt voordat de techniek op de markt verschijnt.

Miplaza is onderdeel van Philips research en biedt expertise, diensten en infrastructuur aan hightechorganisaties binnen en buiten Philips.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content