Kort nieuws

Umc’s krijgen miljoenen voor ontwikkeling draadloze monitoring

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Vijf Europese umc’s, waaronder die van Utrecht en Leuven, hebben een bedrag van 5,3 miljoen euro van Horizon20202 gekregen om monitoringsoplossingen voor patiënten thuis te laten ontwikkelen. Dit Nightingale-project gebruikt het pre-commercial procurement-instrument van het subsidieprogramma. Hierbij wordt een openbare aanbesteding uitgeschreven voor te ontwikkelen technologie. Marktpartijen krijgen vergoedingen op basis van mijlpalen in de ontwikkeling.

Het project richt zich op patiënten die op de intensive care hebben gelegen en een verhoogd risico hebben op complicaties na hun ontslag uit het ziekenhuis. Vroege herkenning kan hierbij van levensbelang zijn. Met de beoogde draadloze bewaking wordt de toestand van de patiënt constant op afstand bewaakt en kan er door persoonsgebonden alerts sneller worden gestart met een behandeling.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content