Kort nieuws

Uitbesteding productie en logistiek kost 65 banen bij Nedap

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Nedap heeft besloten het grootste deel van zijn productie- en logistieke activiteiten uit te besteden. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat de directie in april startte naar de herinrichting van de toeleverketen. Productiebedrijf Inventi in Neede, een volledige dochter, gaat gefaseerd dicht en de productie in thuishaven Groenlo schroeft het bedrijf terug. Naar verwachting gaan hierbij de komende jaren 65 vaste arbeidsplaatsen verloren. Het exacte aantal hangt af van het aantal medewerkers dat intern is te herplaatsen.

Bij de productie, de assemblage, de inkoop van onderdelen en de logistiek wordt schaalgrootte steeds belangrijker om concurrerend te opereren in een steeds internationaler speelveld. Daarom heeft Nedap ervoor gekozen deze activiteiten neer te leggen bij gespecialiseerde partijen en zich zo veel mogelijk te richten op de ontwikkeling en de vermarkting. De transitie leidt tot éénmalige kosten in 2015 en 2016 van in totaal zeven tot tien miljoen euro. Deze denkt het bedrijf in twee jaar terug te verdienen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content