Kort nieuws

Uest en Imec starten productie senioren-armband

Leestijd: 1 minuut

De Gentse start-up Uest is samen met Imec gestart met de productie en levering van zijn slimme seniorenarmband waarmee familieleden een oogje in het zeil kunnen houden. Deze Zembro kan gebruikt worden om te bellen en is voorzien van gps om zijn locatie door te geven. Daarnaast leert de armband noodgevallen zoals verdwaling te detecteren. Knoppen ontbreken; de Zembro wordt via een smartphone ingesteld en staat verder altijd aan. Wanneer op de Zembro gedrukt wordt, probeert deze de voorgeprogrammeerde contacten een voor een te bellen.

Uest werd begin dit jaar opgericht door zeventien Belgische ondernemers, die een grote potentie zagen in het verbeteren van persoonsalarmen. Al snel haalde het bedrijf 4,5 miljoen op bij investeerders voor de ontwikkeling van het systeem (toen nog onder de naam Embracelet), en schoof Imec aan als kennisleverancier. Het onderzoeksinstituut verzorgde vanuit zijn Taiwanese vestiging de firmware, de waterdichte behuizing, de integratie van de elektronica en algoritmes en de productie van de eerste serie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content