Kort nieuws

Twentse technostudie voor niet-technische vwo’ers verkrijgt accreditatie

Leestijd: 1 minuut

Na een moeizaam proces heeft de Nederlands Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) zijn goedkeuring verleend aan de nieuwe UT-opleiding Creative Technology. Deze ’technologie light‘-studie is bedoeld voor spijtoptanten die geen profiel Natuur en Techniek hebben gevolgd op het vwo. De bacheloropleiding stelt geen eisen aan het profiel van de deelnemers en de focus ligt meer op creativiteit en de culturele betekenis van technologie. Het technologiegehalte is overigens wel van een zodanig niveau dat deelnemers kunnen doorstomen naar een volle technologiemaster.

De UT begon in 2008 na te denken over de nieuwe opleiding. Creative Technology gaat aankomend academisch jaar van start en mikt op zo‘n veertig deelnemers. Aan deelname gaat wel een intakegesprek vooraf. Aan de hand daarvan wordt bepaald op welke gebieden bijspijkering nodig is. De NVAO stelde wel de nodige vraagtekens bij de haalbaarheid hiervan, maar uiteindelijk heeft de EWI-faculteit de organisatie weten te overtuigen.

Afgelopen jaar was er al een pilot met 21 studenten, van wie er tot nog toe zeven zijn afgehaakt. Uit de exitgesprekken bleek vooral dat de stoppers te veel hun eigen inbreng misten. De kenniskloof bleek geen groot probleem te zijn.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content