Kort nieuws

Twentse High Tech Factory krijgt 4,4 miljoen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Minister Van der Hoeven heeft bekendgemaakt dat de High Tech Factory (HTF) een Pieken in de Delta-subsidie krijgt van 4,4 miljoen euro. De bijdrage komt behalve van het ministerie van Economische Zaken ook van de provincie Overijssel. De productiefaciliteit voor micro- en nanotechnologie heeft de hoogste bijdrage voor de regio Oost-Nederland in de wacht gesleept.

De HTF komt in de huidige cleanroom en het laboratorium van Mesa+. Dit instituut voor nano-onderzoek verhuist in 2009 naar het in aanbouw zijnde Nanolab. De HTF wordt opnieuw ingericht voor productieprocessen in bijvoorbeeld de medische sector, voedingsmiddelenindustrie of telecommunicatie. Het MKB kan de apparatuur gezamenlijk gebruiken en deelt zodoende de kosten. Voor kleine bedrijven is het vrijwel onmogelijk om zelfstandig de benodigde hightech faciliteiten op te zetten.

Aan de HTF doen mee: Bronkhorst High-Tech, Demcon, EnablingM3, Encapson, IMS, Lionix, Medimate, Medspray, Mesa+, Micronit, MTF, Nanomi, Ostendum R&D, Phoenix, Smarttip, Solmates, TSST, UT International Ventures en de Universiteit Twente. Deze partners investeren zelf ook ruim 5 miljoen euro in totaal.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content