Twentse fotonicafoundry Phix zoekt aansluiting bij Europese pilotlijn


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Het Ierse Tyndall National Institute, gastheer van de Europese pilotlijn Pixapp voor voor fotonica-assemblage, gaat personeel van de Twentse fotonicafoundry Phix trainen. ‘Assemblagediensten vergen zowel kennis over processen als over equipment. In Tyndall hebben we een partner die op die gebieden complementaire expertise heeft’, zegt ceo Albert Hasper van Phix.

Foto: Phix Photonics Assembly

Phix werd enkele maanden geleden opgericht door Lionix en enkele regionale investeringspartners. Met het aanbieden van hoogvolumeassemblage – van fotonicachip tot functionele modules – hoopt het Twentse bedrijf een doorbraak in de fotonicamarkt te forceren. Deze stap in de fotonicaketen is nu nog prijsbepalend.

De samenwerking tussen Phix en Pixapp is een een-tweetje. Bij Pixapp kunnen bedrijven de laatste ontwikkelstappen naar de markt zetten, daarna kunnen ze bij Phix hun productie onderbrengen. Daarom is het goed als de pilot- en productielijn naadloos op elkaar aansluiten.

Lionix was al partner bij Pixapp.

In Bits&Chips 8 een uitgebreid artikel over Phix en de fotonicamarkt. Deze editie verschijnt 15 december.