Twente zet assemblagelijn voor fotonicachips op


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Lionix International zet met financiering van verschillende publieke partners uit de regio een assemblagelijn voor fotonicachips op. Assemblage en verpakking van licht-ic’s is op dit moment nog een (grotendeels) handmatige klus, wat de prijs sterk opdrijft en de adoptie van de technologie in de weg staat. De geautomatiseerde productielijn van Phix moet daar verandering in brengen.

‘We hebben het afgelopen jaar de versnelde groei van de geïntegreerde fotonica-markt gezien, met name de vraag naar apparaten die zijn gebaseerd op onze fotonische chips. Vanuit Twente hebben we al veel prototypes aan internationale klanten geleverd en we verwachten dat de volumevraag naar de chip-modules met de komst van Phix op kosteneffectieve wijze kan worden bediend’, aldus ceo Hans van den Vlekkert van Lionix.

Naast Lionix investeren de provincie Overijssel, het Innovatiefonds Twente en Saxion Hogeschool in het initiatief. De High Tech Factory, het nanolab van de Universiteit Twente, zal onderdak bieden aan de assemblagelijn.

Foto: Lionix