Kort nieuws

Tweehonderd man weg bij Besi

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Besi schrapt tweehonderd arbeidsplaatsen. Ongeveer de helft bestaat uit vaste banen, de rest zijn tijdelijke functies. De nieuwe ontslaggolf treft ongeveer 15 procent van het personeelsbestand. De afgelopen jaren zette de Duivense machinebouwer ook al bijna tweehonderd man op straat.

De personeelsreductie valt binnen de tweede fase van Besi‘s Dragon-reorganisatieplan. Het bedrijf heeft zich verder ten doel gesteld om de inkoop en R&D te stroomlijnen over de verschillende dochters en de productie te verplaatsen naar Azië. In deze fase ligt de nadruk op value-added engineering en centralized sourcing om de materiaal- en productiekosten te drukken. Ook gaan de Duivenaren versneld standaard systemen bouwen, modulair ontwerpen en direct verschepen uit Azië. Daarnaast zetten ze in op een verdere concentratie van ondersteunende diensten zoals administratie en IT. Bovendien willen ze hun activiteiten op het gebied van reserveonderdelen en tooling uitbouwen. Alles bij elkaar verwacht Besi met Dragon II zo‘n 15 miljoen euro per jaar te kunnen besparen.

’Met deze initiatieven streven we naar een aanzienlijke verlaging van het break-evenniveau en verbetering van mogelijke toekomstige omzetgroei en cashgeneratie‘, licht Besi-CEO Richard Blickman toe. ’Bovendien gaan we door met het evalueren en onderzoeken van additionele mogelijkheden om de bedrijfsactiviteiten verder te stroomlijnen, de organisatie te optimaliseren en de structurele kosten verder te verlagen, waardoor Besi beter moet kunnen profiteren van een volgende upturn in de industrie.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content