Kort nieuws

Tweehonderd banen weg bij Roth & Rau (update)

Leestijd: 1 minuut

Roth & Rau ontslaat wereldwijd tweehonderd van de ongeveer twaalfhonderd werknemers. Dat maakte de Duitse fabrikant van zonnecelmachines gisteren bekend, gelijktijdig met voorlopige cijfers over 2011. Het bedrijf, sinds vorig jaar in handen van het Meyer Burger-conglomeraat, zette met 208 miljoen euro bijna 80 miljoen minder om dan in 2010. Het verlies (Ebit) liep op tot 107 miljoen euro. Sinds eind vorig jaar werkt het personeel al minder uren.

Van de tweehonderd arbeidsplaatsen verdwijnen er 65 op het hoofdkwartier; de rest bij dochterondernemingen, die in aantal worden gereduceerd van 26 naar 12. Of er ook klappen vallen bij OTB is nog niet bekend, maar gezien de langdurige downturn in de solarmarkt mag worden aangenomen dat de overname in 2010 het Eindhovense bedrijf heeft behoed voor erger.

Update: Roth & Rau laat weten dat er bij OTB vooralsnog geen ontslagen vallen. Net als alle andere dochters moet het bedrijf wel zijn kostenstructuur en productportfolio optimaliseren om de winstgevendheid te verhogen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content