Redactioneel

Twee vliegen in één klap

Paul van Gerven is redacteur van Bits&Chips.

Leestijd: 3 minuten

Het was na twee toevallige gesprekken met mkb’ers dat het onderwerp begon te leven: geeft Holst Centre voldoende terug aan Nederland? De ondernemers suggereerden dat kennis, hier met subsidie ontwikkeld, naar Azië verdwijnt. Een beetje kort door de bocht, vond ik, maar feit is dat een miljoenen kostende proef van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij om Holst Centre-kennis te laten landen bij het lokale mkb bar weinig concreets heeft opgeleverd. Bovendien vernam ik in overheidskringen dat de economische impact van het centrum inderdaad wel een tandje hoger zou mogen.

Zo kwam het dat ik mezelf bij het Holst Centre uitnodigde om vervelende vragen te stellen. De leiding heeft best een goed verhaal, maar de investering van de Nederlandse belastingbetaler zou volgens mij inderdaad beter kunnen renderen. Alleen: dat moet je niet Holst Centre verwijten, maar het overheidsbeleid. Er blijven kansen liggen door het te eenzijdige industriebeleid van de overheid, een euvel waar overigens ook het mkb het slachtoffer van is.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content