Kort nieuws

Tv-tak Philips weet rode cijfers niet te vermijden

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De televisietak van Philips verwacht dit jaar operationeel 60 tot 90 miljoen euro verlies te draaien op een omzet van 3 miljard euro. Deze tegenvaller deelde het bedrijfsonderdeel gisteren mee op een analistenbijeenkomst in Amsterdam. Prijserosie, grote voorraden en uitstel van een licentiedeal op de Chinese markt liggen ten grondslag aan de rode cijfers. Vorig jaar moest het elektronicabedrijf 116 miljoen euro toeleggen op de kijkbuizen.

Philips mikte erop de tv-activiteiten dit jaar minimaal break-even te laten draaien, maar schuift deze ambitie nu door naar 2011. Volgens de nieuwe topman Pieter Nota, opvolger van Andrea Ragnetti, is afstoting van het kwakkelende onderdeel niet aan de orde, maar aan deze uitspraak hecht menig Philips-watcher weinig waarde. Zij speculeren dat de wisseling van de wacht aan de concerntop volgend jaar het einde van tv-fabricage onder de Philips-vlag zal inluiden.

Ondanks de tegenvaller handhaaft Philips zijn eerder naar buiten gebrachte brutowinstmarge (10 procent ebita exclusief eenmalige kosten) voor het hele concern.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content