Tools&Toys

Tuxera zet turbo op SDXC-geheugenkaart

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tuxera meldt dat zijn implementatie van het Exfat-bestandssysteem op enkele van de de nieuwste SDXC UHS-I-kaarten lees- en schrijfsnelheden haalt van meer dan 90 megabyte per seconde. Het niet-terugwinbare geheugen blijft daarbij beperkt tot 90 kilobyte, waar alternatieve oplossingen tientallen megabytes nodig hebben. De tests zijn uitgevoerd op Android- en Linux-platforms.

Exfat is het standaard bestandssysteem voor de SDXC-geheugenkaarten. Tuxera heeft sinds 2009, het jaar waarin de standaard aangenomen werd, licenties van Microsoft op de Exfat-broncode, patenten en verificatietools om zijn eigen oplossing te ontwikkelen. Het werkt samen met de chipset-fabrikanten bij het optimaliseren en valideren van zijn bestandssysteem. De Tuxera-implementatie is beschikbaar voor Linux (waaronder Android en Tizen), Nucleus, Windows CE Embedded, VXWorks, QNX en verschillende andere RTos‘en. De software draait op de meeste gangbare processorarchitecturen.

Naast Exfat heeft Tuxera ook oplossingen voor NTFS, HFS+, Fat32 en XFS, beschikbaar in verschillende versies voor doelgebieden uiteenlopend van kleine mobiele toepassingen tot zware enterprise-servers.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content