Academica

TU’s starten gezamenlijke leraren- en voorlichtersopleiding

Karlijn Raats
Leestijd: 1 minuut

De drie technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente beginnen in september een opleiding tot eerstegraads docent en wetenschapsvoorlichter. Science Education and Communication is een tweejarige masteropleiding, die de huidige afzonderlijke lerarenopleidingen van de drie TU‘s vervangt. Hiermee wil het drietal meer ingenieurs voor de klas krijgen in de bovenbouw van het vwo en meer technische wetenschapsvoorlichters kweken. Die kunnen mensen warm maken voor een opleiding en baan in de technologie.

Het curriculum blijft voor een groot deel gelijk, maar biedt daarnaast keuzemogelijkheden per universiteit. De drie instellingen werken samen met hogescholen om instroom vanuit de hbo-lerarenopleidingen makkelijker te maken. De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie en het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap hebben hun goedkeuring gegeven.

Deze masteropleiding is de vijfde die de drie TU‘s samen aanbieden. Eerder begonnen zij al met de opleidingen Embedded Systems, Sustainable Energy Technology, Construction Management & Engineering en Systems & Control.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content