Kort nieuws

Turn-key dunnefilmtools drukken resultaten Applied

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Applied Materials‘ bedrijfsonderdeel dat geïntegreerde productielijnen voor dunnefilmzonnecellen in elkaar schroeft, slaagt er niet in de rest van het bedrijf bij te benen. De Amerikaanse maker van chip-, display- en solarapparatuur maakte beter dan verwachte tweedekwartaalcijfers bekend, maar kondigde tegelijkertijd versnelde reorganisaties aan voor het kwakkelende Sunfab-onderdeel. Applied genereerde in het tweede kwartaal een omzet van 2,3 miljard dollar, vergeleken met 1,85 miljard in het vorige kwartaal en 1,02 miljard dezelfde periode vorig jaar. De winst kwam uit op 264 miljoen dollar, eveneens beter dan de vorige periode (83 miljoen). In het tweede kwartaal van 2009 was er nog een verlies van 255 miljoen.

De verbetering kwam volledig op het conto van Applieds businessunits die zich toeleggen op chip- en displaytools. De solareenheid zag de verkoop met 48 procent dalen en noteerde een verlies van bijna 150 miljoen dollar. De Sunfab-oplossingen waren daar merendeels voor verantwoordelijk; de stand-alone tools deden het wel goed. Applied geeft de turn-keylijnen nog tot juli om aan de gestelde targets te voldoen. Als die niet worden gehaald, gaat het mes erin of mogelijk zelfs de stekker eruit.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content