TUE-studie Embedded Systems moet ook buitenlandse bachelor op stage laten


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Na een tik op de vingers van het ministerie van Onderwijs laat de TU Eindhoven het vanaf volgend jaar toe dat masterstudenten Embedded Systems met buitenlandse vooropleiding op stage gaan. Dat schrijft de TUE Cursor. Tot nu toe is het voor deze studenten nagenoeg onmogelijk om een stage op te nemen in de opleiding. De universiteit stelt dat zij beter aanvullende vakken kunnen volgen, omdat studenten die hun bachelor niet in Eindhoven hebben gehaald vaak de formele insteek van de opleiding missen.

Het ministerie van Onderwijs stelt echter dat de universiteit dit onderscheid niet mag maken. Iedereen die is toegelaten, krijgt immers dezelfde rechten. De universiteit legt zich daarbij neer. Vanaf volgend jaar krijgen de studenten met buitenlandse bachelor dezelfde mogelijkheden als die met een Nederlandse. Overigens wordt er ook bij de Nederlandse bachelors terughoudend omgegaan met het toekennen van een stage, zo benadrukt opleidingsdirecteur Mark de Berg in Cursor.