Kort nieuws

TUE-studenten willen huis automatiseren met slim stopcontact

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Een groep TUE-studenten is het bedrijfje Aucasi gestart om een slim stopcontact naar de markt te brengen. Later deze week trappen ze een Kickstarter-campagne af om het startbedrag van ruim 160 duizend euro op te halen voor hun Aucasi Socket. Deze wordt in een gewoon stopcontact gestoken en beschikt over verschillende omgevingssensoren, stroommeting en wificonnectiviteit. Daarmee zijn volgens de studenten uiteenlopende scenario’s te programmeren via een app.

Aucasi denkt dat het hiermee mogelijk is om het huishouden verregaand te automatiseren. Het stopcontact beschikt onder meer over bewegingssensoren om bijvoorbeeld lichten aan te doen als iemand binnenkomt of de tv aan te zetten als iemand op de bank gaat zitten. Lichten kunnen ook automatisch worden aangedaan als de lichtsensoren meten dat de duisternis invalt, of gewoon op een specifieke tijd. Ook kan het apparaatje bijvoorbeeld meten wanneer de wasmachine klaar is en een alert uitsturen naar een smartphone. Dankzij de wififunctionaliteit kunnen ook meerdere stopcontacten aan elkaar of aan slimme devices zoals Philips’ Hue of de Toon-thermostaat worden gekoppeld.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content