Personen en bedrijven

TUE presenteert nieuwbouwplannen voor Wiskunde en Informatica

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De TU Eindhoven heeft de ontwerpen van het nieuwe gebouw voor de faculteit Wiskunde en Informatica gepresenteerd. In het pand moeten ook centrale studie- en studentenvoorzieningen komen. De nieuwbouw start binnen een jaar en zal eind 2011 worden opgeleverd. Het gebouw, waar zestig miljoen in wordt geïnvesteerd, vormt de aftrap voor het masterplan Campus 2020. Volgens de TUE vormt het gelijk het nieuwe campushart.

In totaal biedt de nieuwbouw ruim 25 duizend vierkante meter aan vloeroppervlak, dat onder meer wordt besteed aan de universiteitsbibliotheek. De bestaande W-hal is meegenomen in het ontwerp. Boven een deel hiervan komen vijf verdiepingen voor de W&I-faculteit.

Campus 2020 omvat nieuwbouw en grootschalige renovaties binnen de bestaande campus. De realisatie verloopt in vier grote projecten. Na het eerste project, dat nu van start gaat, komt huisvesting voor de faculteiten Technische Natuurkunde en Elektrotechniek aan de beurt. Het derde project betreft de renovatie van het hoofdgebouw en het vierde verbeteringen in de huisvesting van de faculteiten Werktuigbouwkunde en Biomedische Technologie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content