Kort nieuws

TUE opent nieuw lab voor draadloosonderzoek

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De TU Eindhoven heeft haar onderzoeksfaciliteiten voor draadloze technologie gebundeld in een nieuwe faciliteit in het Flux-gebouw. Het Center for Wireless Technology Eindhoven (CWTE), dat bijna de gehele achtste verdieping beslaat, is volgens directeur Peter Baltus het ‘meest geïntegreerde wirelass-lab in heel Europa’. ‘We hebben hier alle labs en disciplines bij elkaar die je nodig hebt om draadloze systemen als geheel te bestuderen, en dat is vrij uniek’, aldus Baltus. De officiële opening is volgende week maandag.

Door de bundeling kon een ruimte gecreëerd worden die geoptimaliseerd is voor draadloosonderzoek. De labs zijn elektromagnetisch afgeschermd van de buitenwereld, onder meer dankzij ramen die elektromagnetische velden tegenhouden maar daglicht doorlaten. Verder is de temperatuur stabiel en is de kans op statische elektriciteit geminimaliseerd.

Het CWTE bestaat uit vijf laboratoria. Labx is gericht op metingen van apparaten, het Propagation Lab is bedoeld voor onderzoek naar voortplantingsverschijnselen tot negentig GHz, in het Antenna Lab kunnen metingen aan antennes gedaan worden met een bereik van 500 MHz tot veertig GHz, het Electronics Lab is geschikt voor metingen aan ic’s en het RF Lab draait om emc-gerelateerde experimenten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content